Stichting de Rotonde

Betrouwbaar vertegenwoordigd

Budgetbeheer

Veel Nederlands hebben moeite om maandelijks rond te komen. Heeft u ook moeite om iedere maand rond te komen en uw rekeningen tijdig te betalen? Dan is budgetbeheer wellicht iets voor u!

Wat is budgetbeheer? 

Met behulp van budgetbeheer brengt u rust in uw financiële administratie. Wij ontvangen uw inkomsten op een beheerrekening. Van deze beheerrekening zullen wij uw vaste lasten betalen. Uw vaste lasten zijn onder andere uw huur, verzekeringen, gas- en elektriciteitsrekeningen. Wij zullen uw rekeningen iedere maand tijdig betalen en er voor zorgen dat er geen betaalachterstanden meer ontstaan. 

Voor wie is budgetbeheer geschikt?

Budgetbeheer is zeer geschikt wanneer u rekeningen vergeet te betalen. Daarnaast kan u het ook moeilijk vinden om te bepalen welke rekeningen u eerst moet betalen. Het kan zijn dat u teveel andere rekeningen betaald, waardoor u te weinig geld over houdt voor uw vaste lasten. Mogelijk komt het voor dat u soms aan het eind van de maand onvoldoende geld heeft om van te leven. Ten slotte kan het zijn dat u liever niet uw post opmaakt en dit zo lang mogelijk uitstelt omdat u vreest voor de rekeningen. Als u zich herkent in één of meerdere omschrijvingen, dan kan een budgetbeheerder u hier uitstekend bij helpen. Met behulp van budgetbeheer kunt u zich optimaal richten op uw persoonlijke ontwikkeling, zonder u in de financiële problemen komt. 

Waar kan uw budgetbeheerder u bij helpen?

Uw budgetbeheer bespreekt met u waar u zowel tegen aan loopt bij het beheren van uw financiën. Dan zullen we ervoor zorgen dat u geen stress meer zal ondervinden aan alle zaken rondom uw administratie. Uw budgetbeheerder zal samen met u kijken, welke taken u nog zelfstandig wil en kan uitvoeren en welke taken u graag wil uitbesteden. 

Als u vragen heeft, dan kunt u altijd terecht bij uw budgetbeheerder.

Wat kan u met budgetbeheer bereiken?

U kunt verwachten dat wij een stabiele financiële situatie voor uw creëren. Uw budgetbeheerder zal er voor zorgen dat geen stress meer ondervind aan uw administratie en dat uw rekeningen op tijd worden betaald. Doordat uw rekeningen op tijd worden betaald worden problemen zoals huisuitzetting, afsluiting van uw energieleverancier en het ontstaan van nieuwe achterstanden kunnen voorkomen.

Wat kan u van budgetbeheer verwachten?

Tijdens het intakegesprek zal uw budgetbeheer uw financiën en persoonlijke situatie bespreken. Uw budgetbeheerder zal een budgetplan voor u maken, waarbij er afspraken worden gemaakt om uw financiële situatie te verbeteren en stabiel te maken. U krijgt een eigen bankrekening, dit is uw leefgeldrekening. Op uw leefgeldrekening ontvangt uw iedere week leefgeld voor o.a. boodschappen en andere dagelijkse uitgaven. U ontvangt maandelijks een overzicht van uw beheerrekening via de mail of de post, zodat u inzicht krijgt in uw financiën.

Geen nieuwe betaalachterstanden of schulden

Budgetbeheer is bij uitstek geschikt om het gemeentelijke beleid van zelfredzaamheid te ondersteunen. U ontvangt van ons iedere maand uw financiële overzicht, zodat u een overzicht heeft van uw inkomsten en uitgaven. Deze financiële overzichten kunt u thuis ordenen zodat u zelf kan inzicht heeft in uw eigen administratie. Als u een aanvraag heeft gedaan voor het traject schuldhulpverlening zorgen wij ervoor dat er geen nieuwe schulden ontstaan. Zo kan u zich volledig concentreren op uw aanmelding bij schuldhulpverlening, zonder dat en nieuwe betaalachterstanden ontstaan.

Wilt u budgetbeheer aanvragen?

Budgetbeheer is op basis van een contract, hierdoor is het niet nodig om een aanvraag te doen bij de rechtbank. Budgetbeheer is op vrijwillige basis en vrij opzegbaar, als u uw financiën weer zelfstandig kan en wil beheren.